Logo VAGdiagnose VAG diagnose

Swirl flaps

Wervelkleppen

Wervelkleppen zijn kleine vlinderkleppen die zich in het inlaatspruitstuk van moderne diesel- en benzinemotoren bevinden met als doel om de motorprestaties tijdens deellast te verbeteren

Wat zijn Swirl Flaps?

Swirl flaps, ook wel wervelkleppen genoemd, zijn kleine vlinderkleppen op het inlaatspruitstuk vlak voor de inlaatopeningen van de cilinderkop. Wervelkleppen zijn idealiter ontworpen om werveling in de lucht te creëren om de brandstof-luchtmengsel en emissies bij lage toerentallen te verbeteren. Door de luchtstroom te wervelen, wordt de brandstof beter vermengd met de lucht en dit kan leiden tot een efficiëntere verbranding, een betere prestatie en minder uitstoot. Bij lichte belasting zoals stilstaan bij een stoplicht, cruisen op een lage snelheid en tijdens het schakelen worden de kleppen (deels) gesloten. Bij hogere belasting wanneer het uiterste van een motor wordt gevraagd worden de kleppen volledig geopend om de hoeveelheid lucht en het vermogen te maximaliseren. Veel moderne automotoren waaronder die van Audi, Seat, Skoda, Volkswagen, BMW en Mercedes zijn voorzien van variabele inlaatkleppen.

Er zijn echter ook nadelen aan het gebruik van swirl-flaps. Op den duur raken de swirl-flaps vervuild door recirculerend lucht uit de EGR, die teerachtige afzettingen op de kleppen en het inlaatspruitstuk achterlaat. Na verloop van tijd kunnen de flappen vastlopen in hun positie en kan het motormanagementsysteem een foutcode rapporteren als de juiste flappositie niet kan worden bereikt. Erger nog, de flappen kunnen onder spanning mogelijk breken waardoor stukken in de motor komen met alle gevolgen van dien. Op den duur kunnen wervelkleppen veel mechanische problemen veroorzaken. U hebt de mogelijkheid om de wervelkleppen te vervangen, echter zullen deze op den duur altijd weer vervuilen.

Swirl Flaps uitschakelen in de motorsoftware

Het is mogelijk om de wervelkleppen uit te schakelen door middel van software-aanpassingen aan de motorbesturingseenheid (ECU). Door het aanpassen van de ECU-software kan de aansturing van de flaps worden uitgeschakeld, waardoor deze niet langer meer actief zijn.

Het uitschakelen van swirl-flaps kan voordelen bieden zoals het verminderen van het risico op storingen en het verlengen van de levensduur van de motor. Het kan ook leiden tot een iets hogere vermogensafgifte en een betere brandstofefficiëntie.

Voorkom het probleem en laat de wervelkleppen softwarematig uitschakelen. Door de werking weg te schrijven in de software worden de problemen permanent opgelost.

Swirl-Flaps wervelkleppen storing defect kapot verwijderen uitschakelen uitschrijven

Kenmerken van vervuilde of defecte wervelkleppen:

Nadelen van vervuilde of defecte wervelkleppen:

Voordelen van het uitschrijven van de wervelkleppen: