DSG Klonen

Wat is een DSG bak?

DSG staat voor Direkt Schalt Getriebe of Direct Shift Gearbox. In feite twee gemechaniseerde schakelbakken bestaand uit twee aparte koppelingen welke elektronisch worden aangestuurd door de Mechatronic.

Mechatronic vervangen

Bij het plaatsen van een nieuwe Mechatronic dient deze te worden ingeleerd door de dealer, wat vaak hele hoge kosten (richting de duizenden euro’s) met zich meebrengt. Vaak bevat het onderdeel een beschermfunctie zoals een startblokkering of zogenoemde componentenbescherming. Dit is ter voorkoming dat iedere willekeurige garage dit onderdeel zomaar kan vervangen.

Wij zijn in staat om het gehele geheugen van de oude Mechatronic te kopiëren c.q. klonen naar een nieuwe unit. Wij kunnen probleemloos een nieuwe of gebruikte DSG-Mechatronic programmeren zodat deze met de juiste software en coderingen geplaatst kan worden in een DSG versnellingsbak. Zodoende heeft u geen omkijken meer naar het opnieuw inleren en programmeren van de computer en zal deze geen problemen geven zoals startblokkering / immobilizer, aanvullende storingscodes of rare gedragingen van de DSG-bak.

Welke type DSG-computer heeft u nodig?

In de regel dient het onderdeelnummer overeen te komen met het vervangende onderdeel. Soms is het ook mogelijk om een ander nummer te gebruiken, mits deze hardwarematig identiek is. Neem bij twijfel altijd contact op.

DSG Mechatronic
DSG

De volgende DSG bakken kunnen wij klonen

DSG6 DQ250
DSG6 DQ250 MQB
DSG6 DQ400 hybride
DSG7 DQ200
DSG7 DQ200 MQB
DSG7 DL382
DSG7 DQ500
DSG7 DL501
Multitronic VL381

Overige type versnellingsbakken zijn eventueel ook mogelijk!

ZF 6HP GS19
ZF 8HP
ZF 9HP
GETRAG DKG
GETRAG DKG2
GETRAG SPS6 (PowerShift)
GETRAG MPS6 (PowerShift)
GETRAG W6DGA (PowerShift)
GETRAG VGS-FDCT
GETRAG VGS2-FDCT
GETRAG VGS2-FCVT