Logo VAGdiagnose VAG diagnose

Chiptuning

Motor- en Versnellingsbaksoftware Optimalisatie

Het chippen van uw auto moet gebeuren door een professional en daarom bent u bij VAGdiagnose aan het juiste adres. U kunt bij ons terecht voor een Chiptuning op maat voor Uw Volkswagen, Audi, Seat, Skoda en nog vele andere merken!

Wat is Chiptuning?

Chiptuning is het aanpassen van de motorsoftware met als doel om de motor krachtiger, zuiniger, soepeler en sneller te maken. De fabriekswaardes van de motorsoftware zijn vaak ingesteld op lage emissiewaarden en hebben zeer ruime marges in verband met wisselende omstandigheden in onder andere het klimaat, de kwaliteit van de brandstof/smeermiddelen en de verschillende emissienormen over de hele wereld. Het zelfde type auto wordt tenslotte ook aan de andere kant van de wereld gereden. VAGdiagnose gebruikt deze ruime marge om de motor meer vermogen, trekkracht en souplesse te geven. Bij Chiptuning op maat wordt de bestaande motorsoftware zodanig aangepast dat de motor meer vermogen gaat leveren zonder dat dit nadelige effecten heeft op het levensduur van de motor.

Engine Control Unit (ECU)

Chiptuning is mogelijk wanneer het voertuig is voorzien van een elektronisch geregelde inspuiting en ontsteking die word bestuurd door een motormanagement of ECU (Electronic Control Unit). Het motormanagement is het brein van de motor en regelt de motorloop aan de hand van diverse waarden zoals de turbodruk, inspuithoeveelheid, ontstekingstijdstip en gaspedaalstand. Door de motorsoftware aan te passen stellen we de motor anders af.

Chiptuning op maat

Geen auto is hetzelfde, door slijtages en vervuilingen zal iedere de motor anders presteren. Hierdoor kan een basis tuning niet meer voldoen om de maximale prestatiewinst te behalen. Door een op maat gemaakte tuning ondervangen wij dit probleem. Uw auto wordt van te voren altijd uitgelezen en geïnspecteerd om de technische staat te beoordelen. Tijdens het maken van de proefrit meten of loggen we verschillende kenwaarden vanuit het motormanagement. Waar nodig passen we software aan  en geven wij u advies als er eventuele aandachtspunten zijn. Het voordeel hiervan is dat u een zo goed als perfect afgestelde motor krijgt met het behoud van een zo lang mogelijke levensduur. Voor ons is het dan ook meer van belang dat de auto zo goed mogelijk presteert en zo soepel mogelijk rijdt dan dat het maximale vermogen wordt behaald.

Wat is het resultaat?

Na Chiptuning heeft uw auto gemiddeld 25 procent meer motorkoppel en -vermogen. Daarnaast kan de motor zuiniger presteren bij het hanteren van de zelfde rijstijl. De resultaten zijn verschillend per merk, type auto en de motorisering. Een ding is zeker; door de motor- en versnellingsbaksoftware van uw auto te optimaliseren, zal u meer rijplezier met uw auto beleven. Benieuwd wat het resultaat is voor uw auto? Gebruik de configurator of neem direct contact op voor meer informatie!

VW Audi VAG Diagnose Tuning Chiptuning WinOLS

STAGE 1

Stage 1 chiptuning is het zodanig optimaliseren van de motorsoftware dat deze nog geheel binnen de veiligheidstoleranties van de fabrikant valt. Het is de voordeligste manier om zonder grote ingrepen en kosten meer trekkracht en vermogen uit uw auto te halen. Het vereist geen verdere aanpassingen aan de auto.​

STAGE 2

Stage 2 chiptuning is iets agressiever. Het geeft een grotere vermogenstoename, maar vereist ook dat er delen aan de auto moeten worden gewisseld of vervangen. Voorbeeld hiervan is het modificeren van het in- en uitlaatsysteem of het plaatsen van een andere turbo.​

ECO-Tuning

Eco-tuning is gericht op het optimaliseren van het brandstofverbruik door het aanpassen van de motorsoftware. Uw auto zal soepeler rijden en stukken beter presteren. Door het aanpassen van de koppelkromme wordt het mogelijk om met een lager toerental hetzelfde vermogen te behalen.​

Heeft u vragen?

Neem contact met ons op of neem een kijkje bij de veel gestelde vragen!